Studentski zbor Sveučilišta u Zadru

Što je Studentski zbor?

Studentski zbor Sveučilišta u Zadru je studentsko izborno predstavničko tijelo koje štiti interese studenata, sudjeluje u odlučivanju u tijelima Sveučilišta u Zadru i predstavlja studente u sustavu visokog obrazovanja. Drugim riječima, članovi Studentskog zbora su tu da ti pomognu ako imaš bilo kakva pitanja ili probleme tijekom svog studija. Bilo da se radi o projektima koje želiš ostvariti, nedoumicama o procedurama s kojima se prvi put susrećeš ili idejama za poboljšanje kvalitete studiranja za sve studente, slobodno nam se javi!

Što točno radite?

Više stvari spada u domenu našeg rada, zato je najbolje da posjetiš stranicu O Studentskom zboru, gdje možeš pronaći sve detalje o tome.

“Zbor”?

Da, često nas se pobrka s Akademskim zborom našeg sveučilišta, koji odlično pjevaju. Mi, međutim, ne pjevamo (no legende kažu da u određenim prigodama znamo i otpjevati jednu ili dvije svi zajedno).

Gdje vas sve mogu pronaći?

Najprije, na ovoj stranici možeš pronaći sve bitne informacije vezane za aktivnosti na Sveučilištu i izvan njega, kao i važne dokumente te informacije o Studentskom klubu “Božo Lerotić”. Ako te zanima kontakt od konkretnog člana Zbora ili predstavnika tvog odjela, posjeti stranicu Studentski predstavnici i zboraši.

Također, Studentski zbor ima vlastitu Facebook stranicu i Instagram profil, na kojima se sve najnovije informacije i aktualnosti prenose na gotovo dnevnoj bazi. Svakako ih zaprati jer uvijek se nađu svakakve ponude i prilike za zabavno provođenje vremena tijekom studija.

Mogu li ja postati član/ica Studentskog zbora?

Za to su ti potrebna 2 uvjeta:

  1. u posljednje dvije godine skupio/la si više od 60 ECTS bodova
  2. nisi u statusu “S”

Ako ih ispunjavaš, možeš postati član! Prijava zahtijeva ispunjavanje i predaju par papira (te poznavanje i odobrenje dobrog broja ljudi koji će ti biti voljni potpisati se na listu birača). Samo pozorno prati kada se održavaju idući izbori za članove Studentskog zbora i odjelne predstavnike. Na stranici Obrasci i propisi možeš, između ostalog, pronaći svu dokumentaciju potrebnu za izlazak na izbore.