UNIverzI-JA-DA

UNIverzI-JA-DA

Europske sveučilišne igre Zagreb – Rijeka 2016, HAMAG-BICRO i Ministarstvo turizma pokrenuli su projekt UNIverzI-JA-DA koji kroz Mrežu studentskih poduzetničkih inkubatora želi potaknuti studente na poduzetničke aktivnosti već za vrijeme studija.

univerzijada plakat

UNIverzI-JA-DA: 360 tisuća kuna za najbolje studentske projekte

Europske sveučilišne igre, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Ministarstvo turizma RH pokrenuli su projekt UNIverzI-JA-DA kojim se dodjeljuju financijska sredstva najboljim studentskim projektima u rješavanju zadataka tijekom održavanja Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci u srpnju 2016. godine. Pozivaju se studenti sa zanimljivim idejama da prijave svoje projekte do 31. listopada 2015.

Osnovni cilj projekta UNIverzI-JA-DA je pružiti priliku studentima da se na stvarnim zadacima i uz podršku mentora educiraju i upoznaju s poduzetništvom te realiziraju svoju inovativnu ideju.

Projektom UNIverzI-JA-DA traže se četiri pobjednička projekta iz tri kategorije: Mobilna aplikacija, Turistička promocija hrvatske kulture i sporta te Urbani Zagreb koji će se ocjenjivati prema sljedećim kriterijima: inovativnost, izvedivost, iskustvo i kvalificiranost tima, dodana vrijednost i financijski resursi. Nakon predstavljanja projekata pred žirijem 6. studenog 2015. godine,  stručni žiri  će do 11. studenog odabrati 9 timova finalista (3 iz svake kategorije).  Rok za dostavu finalnih projektnih prijedloga i prezentacija je 31. prosinca 2015. godine. Javno predstavljanje i objava pobjednika natječaja održat će se 11. siječnja 2015.

HAMAG-BICRO sve studentske timove finaliste (9 timova) nagrađuje s 10.000 kuna. Ministarstvo turizma, partner na projektu, financira realizaciju dvaju pobjedničkih projekata iz kategorije turistička promocija hrvatske kulture i sporta u iznosu od 200.000 kuna. Grad Zagreb za realizaciju pobjedničkog rješenja u kategoriji Urbani Zagreb izdvaja 70.000 kuna, dok Udruga Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016 osmišljava zadatak u kategoriji mobilne aplikacije te osigurava da se sva pobjednička rješenja primjene tijekom Europskih sveučilišnih igara.

Online prijava i sve dodatne informacije nalaze se na www.mspi.hr/UNIverzI-JA-DA.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)