Swatch Beach Volleyball Major Series – Krema odbojke na pijesku od 2. do 7. lipnja stiže u Poreč po bodove za Rio

Swatch Beach Volleyball Major Series – Krema odbojke na pijesku od 2. do 7. lipnja stiže u Poreč po bodove za Rio

Odbojka na pijesku na svjetskoj razini krenula je u misiju s jednim ciljem – dići se u sami vrh svjetskog sporta. Tako je najprestižnija svjetska serija Swatch Beach Volleyball Major Series svojim jedinstvenim sportsko-zabavnim konceptom svoj put ka sportskim visinama odlučila započeti upravo u Hrvatskoj. Poreč Major tako će od 2. do 7. lipnja ugostiti po 32 najbolja tima u muškoj i ženskoj konkurenciji, koji će se u uvali Peškera svojim umijećem preko mreže boriti za vrtoglavi nagradni fond od 800.000 $, što je dosad najveći nagradni fond jednog turnira ikada održanog u Hrvatskoj.

unnamed (1)

Swatch Beach Volleyball Major Series konglomerat je četiri najveća i najprestižnija događaja u sklopu FIVB World Toura, koji su osmišljeni tako da ostave veliki trag na daljnji razvoj samog sporta. Vrhunska produkcija, uzavrela atmosfera i jedinstveno iskustvo, kako za igrače, tako i za gledatelje, te nagradni fond od 800.000 $ po turniru samo su neki od faktora koji ovu seriju čine vrhunskim spektaklom.

 

Poreč Major prvi je od četiri turnira, koji će u Istru donijeti pravi sportsko-zabavni spektakl. Od 2. do 7. lipnja u Poreču će boraviti najbolji svjetski timovi, a organizatori već rade na tome da ovaj turnir, osim sportskog događaja za pamćenje, ostane i stalna postaja ove prestižne svjetske serije.

Overview of the Beachvolleyball Grand Slam 2011area in Klagenfurt, Austria on the 5th of August, 2011  // Erwin Polanc/Red Bull Content Pool // P-20120217-93443 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

FIVB World Tour 2015. početak je drugog kruga kvalifikacija za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. gdje se očekuje da će odbojka na pijesku na Copacabani biti najatraktivniji sport. Predstoje nam tri turnira iz serije Swatch Beach Volleyball Major Series (Hrvatska, Norveška i Švicarska) i pet FIVB Grand Slam turnira te na koncu finalni turnir Beach Major Serije i cjelokupnog FIVB World Toura,  koji se održava u listopadu u SAD-u. Najbolji timovi iz cijelog svijeta tako će početak lipnja dočekati u Poreču u borbi za naslov prvaka serije i bodove za Rio.

 

Kao ambasador turnira u Poreču djeluje jedan od najuspješnijih europskih pjeskaša svih vremena, Olimpijski pobjednik iz 2012., svjetski prvak te višestruki europski prvak Julius Brink, koji je nedavno posjetio Poreč kako bi najavio dolazak velikana ovog sporta te objasnio koliku važnost ovakvi turniri predstavljaju svim igračima: „Svi žele biti dio ove serije, svi žele igrati na ovakvom turniru. Atmosfera je nevjerojatna i interakcija između publike i igrača je posebna. Naravno, velika je ovo stvar za sve igrače jer u životu nemate priliku igrati turnire s ovakvim nagradnim fondom“, rekao je Julius u Poreču.

unnamed

Osim sportskog dijela, Poreč će vrvjeti i dodatnim sadržajima koji će porečku uvalu Peškeru učiniti pravim epicentrom ljetne sportske zabave. Utorak, srijeda i četvrtak rezervirani su za kvalifikacije, petak za četvrtfinale i polufinale, a u subotu i nedjelju centralni teren na Peškeri gledat će veliko finale u muškoj i ženskoj konkurenciji. Izgradnja pet pomoćnih terena već je počela a uskoro se gradi i središnji teren koji će moći primiti 5000 gledatelja. Ulaz će za posjetitelje biti besplatan. Više informacija potražite na www.swatchmajorseries.com.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)