Od 1.veljače na snagu stupa novi Pravilnik o prehrani

Od 1.veljače na snagu stupa novi Pravilnik o prehrani

Izmijenjeni Pravilnik o studentskoj prehrani počinje se primjenjivati od 1. veljače u svim studentskim restoranima u Hrvatskoj. Nakon provedene studentske ankete na nacionalnom uzorku u studenom 2013.godine, sedam najtraženijih jela vraća se na “stari” model subvencije (s 50% na 71,24%). To znači da se sljedeća jela vraćaju na staru cijenu: bečki odrezak, panirani pileći odrezak, cordon bleu, lignje, zagrebački odrezak, ćevapi, pureći bečki odrezak.

Isto vrijedi i za pet jela koja prema meniju spadaju u namirnice za doručak: kroasan, burek sa sirom, cornflakes, omlet i štrukle.

Ono što studente brine je izostanak nekih od navedenih namirnica u njihovim menzama. Razloga za strah nema, jer ponuda u svim menzama mora biti ujednačena što znači da svi restorani moraju prema Pravilniku imati u ponudi sve navedene namirnice.

Ukoliko od 1.veljače primijetite da u studentskom restoranu „Barbakan“ ili fast foodu „Citadela“ ipak nema nekih od namirnica, svakako javite članovima i članicama Studentskog zbora o kojem se jelu konkretno radi na unizd.zbor@gmail.com kako bi studentski predstavnici mogli reagirati.

Dobre vijesti pred ispitni rok!

Tags: ,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)